Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan sözleşme kapsamında geliştirilen T625 GÖKBEY Helikopteri, TEI tarafından milli imkanlarla geliştirilen ve üretilen TS1400 Turboşaft Motoru ile ilk test uçuşunu başarılı şekilde tamamladı.

TUSAŞ’ın özgün projesi konumunda yer alan T625 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin test ve sertifikasyon faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor.

GÖKBEY yerli üretim olan TS1400 motoruyla gökyüzü ile buluştu.

Seri üretimi devam eden ve 3 adet 2023 yılı içerisinde Jandarma Genel Komutanlığı’na teslim edilecek olan T625 GÖKBEY Helikopteri, geniş görev yelpazesine sahip olmasından ötürü taşıma, VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma ve kıyı ötesi taşıma görevlerinde bulunabilecek.

TEI Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Mahmut Faruk Akşit,-TS1400

“EN ZORLU İKLİM VE COĞRAFYALARDA DAHİ GÖREVİNİ ETKİN BİR ŞEKİLDE İCRA EDEBİLECEK”

Yerli ve yabancı ihtiyaç sahibi kullanıcılar için GÖKBEY Helikopteri görevlerini en zorlu iklim ve coğrafyalarda dahi, yüksek irtifa ve sıcaklıkta, gece ve gündüz koşullarında Milli TS1400 Turboşaft Motorları ile de etkin bir şekilde icra edebilecek.

Yerli ve milli helikopter GÖKBEY, TEI’nin geliştirdiği motorla uçuyor.

6 ton toplam kalkış ağırlığına, 12 yolcu kapasitesine, 306 km/sa azami sürate, 20.000ft servis tavanına 3,8+ saat havada kalış süresine sahip GÖKBEY, harici yakıt tankıyla yaklaşık 5 saat havada kalabiliyor ve azami 948 kilometre menzile ulaşabiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Dijital Çağ Nedir?

1.Bu, Sanayi Devrimi’nin sanayileşme yoluyla getirdiği geleneksel endüstriden bilgi teknolojisine dayalı bir…

Romanya, Bayraktar TB2 için 321 Milyon $ Sözleşme İmzaladı

Milano – Romanya Milli Savunma Bakanlığı, yakın zamanda yayınlanan belgelere göre Türk…

Kripto Para Cüzdanı Nedir? Kripto Para Nasıl Saklanır?

Her ne kadar kripto para ve Blockchain terimleri halk tarafında iyi bilinse…

HAARP: Kahramanmaraş depremleriyle yeniden gündeme gelen komplo teorileri

Depremin yapay olduğunu iddia edenler ne söylüyor? Amerika’daki San Andreas fay hattı, Türkiye’deki Kuzey Anadolu fay hattıyla benzer yapıda olduğundan, Amerikalılar bu fay hattında bir deprem oluşturmadan önce, küçük depremlerle gerilimi yok edip edemeyeceklerini test etmek için Kuzey Anadolu fay hattında bir simülasyon gerçekleştirdiler. Ancak deney beklenenden çok daha fazla enerji açığa çıkardı ve sonuç olarak yıkıcı ve şiddetli bir deprem meydana geldi.