Doğa ve Kültür

  • Ayasofya tekrar cami yapıldı. Atatürk’ün müze yaparak kilise olmaktan kurtardığı Ayasofya Türkiye’nin güçlenmesi ile Avrupa’ya özellikle Yunanistan’a rağmen tekrar hüviyetine karışarak Camii olarak ibadete açıldı.
  • Atatürk Kültür merkezi yeniden inşa edildi. Depremde hasar gören ve kolonları taşımaz hale gelen AKM, muhalefetin baskılarına rağmen yıkıldı ve yeniden inşa edildi.
  • Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu tekrar yapıldı. Temeli 23 yıl önce atılan ve senelerdir inşaatı tamamlanamayan CSO’nun yeni binası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un yoğun çalışmalarıyla bitirilerek, 3-4 Aralık 2020 konserlerle sanatseverlere kapılarını açtı.
  • Ankara resim heykel müzesi yeniden açıldı. Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nin yeniden ziyarete açılması dolayısıyla düzenlenecek törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 101. Yılı münasebetiyle sevdiği eserlerin yer alacağı konser verilecek.
  • Beyoğlu Atlas Sineması yeniden yapıldı. Restorasyonu tamamlanan Beyoğlu’ndaki tarihi Atlas Sineması ve İstanbul Sinema Müzesi kapılarını açtı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen Tarihi Atlas Sineması ile İstanbul Sinema Müzesi’nin açılış programına dünyaca ünlü aktör Jason Statham, Guy Richie de katıldı. 26/02/2021
  • Beyoğlu’na kültür yolu yapıldı.  AKM’den Galata Port’ a Beyoğlu Kültür Yolu yapıldı.  29 Ekim 2021                                                                                 
  • Ülkenin her bir yerine tiyatro salonları yapıldı Ülke genelinde 76 adet tiyatro salonu yapıldı.
  • Özellikle Haydarpaşa olmak üzere binlerce tarihi yapı restore edildi. En çok bilinenler;
-Süleymaniye camii restorasyonu yapıldı 
-Edirne Sinagogu restore edildi
-Akdamar kilisesi, restorasyonu yapıldı
-Sümela Manastırı restorasyonu yapıldı
-Galata kulesi restorasyonu yapıldı

369 adet millet bahçesi yapıldı en önemlileri; -AKM millet bahçesi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca 637 bin metrekare alanda yapımı tamamlanan Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla hizmete açıldı. 23/10/2021

-1071 ahlat millet bahçesi. Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 1071 Sultan Alparslan Otağının da içinde bulunduğu millet bahçesi yapıldı.
-İstanbulda Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı Millet Bahçeleri kişi başı yeşil alan miktarını yüzde 10 arttıracak. Millet bahçeleriyle İstanbul'a 1,5 milyon metrekare yeşil alan kazandırıldı.
  • 5,5 milyar fidan dikildi. 2019 yılında Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ilan edildi.
  • İlk milli botanik bahçesi yapıldı. Ankara’da bulunan 2 bin 500 dönüm arazi üzerine kurulan Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük botanik bahçesi olan Türkiye Milli Botanik Bahçesi 

Savunma Sanayi ve Teknoloji

  • Yerli otomobil TOGG yapıldı. 2022 yılında yollarda olacak aracın fabrikası 2021 sonunda bitiyor.
  • Uzay çalışmaları kapsamında Türkiye Uzay Ajansı TUA kuruldu. Uzaya ilk roket gönderildi. https://tua.gov.tr/tr
  • Yerli iha ve siha yapıldı. Anka, Aksungur, Akıncı, Bayraktar tb2 en önemlileri. Anka ve Bayraktar Tb2 İhraç başarısı göstererek 8 ülkeye satıldı. Ayrıca yakında İnsansız turbo jet savaş uçağı tamamlanıp göklerle buluşacak.
  • Milli tank Altay yapıldı.
  • Atak taarruz savaş helikopteri yapıldı. Bazı ülkelere de ihraç edildi. PKK nın düşmanı
  • Atak helikopterin abisi Atak 2 helikopteri yapıldı. Test uçuşları devam ediyor, yakında orduya teslim edilecek.
  • Gökbey helikopteri yapıldı. Zorlu koşullarda testleri devam ediyor.
  • MMU Yerli jet Savaş uçağı yapıldı. Hangardan çıkmak için gün sayıyor.
  • Yerli elektrikli tren yapıldı. Devlet demir yollarına teslim edilmek için gün sayıyor.
  • Yerli jet motoru yapıldı. Yerli helikopterde ve yerli Jet savaş uçağında kullanılacak. Zorlu koşullarda testleri devam ediyor. Yerli roket için de ayrıca küçük jet motoru yapıldı.
  • Yerli iha motorları yapıldı.
  • Yerli seğir füzeleri yapıldı. Som, Atmaca, Gezgin gibi 4 ülkenin yapabildiği seğir füzeleri yapıldı. Özellikle gezgin füzenin menzili 1400km olduğu biliniyor (Motorlar da yerli)
  • Yerli hava savunma sistemi Siper yapıldı. S400 muadili yerli hava savunma sistemi olan Hisar A, Hisar O ve uzun menzili olan Hisar U üretildi. Üçünün tamamı konsept olarak Siper diye adlandırıldı.
  • Bora Balistik füze yapıldı. Suriye’de kullanıldı. Menzili 1000km nin üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
  • Yerli ve milli Piyade tüfekleri Mpt76 Mpt55, Bora keskin nişancı tüfeği yapıldı ve orduya teslim ediliyor. Daha önce Alman malı olan ve Pkk ya karşı kullanmamıza yasak getirilen G3 tüfekleri artık kullanılmıyor.
  • Milgem Projesi kapsamında Yerli savaş gemileri yapıldı. TCG Anadolu uçak gemisi TCG Bayraktar çıkartma gemisi en önemlileri olmak üzere milgem gemileri üretildi.
  • İlk sürü iha teknolojisi ve yazılımı yapıldı. Savaş ortamında kullanılacak Sürü Dronelarla 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama gösterisi yapıldı. Bu teknolojiye sahip Çin den sonra üçüncü ülke biz olduk.
  • Milli Denizaltılar yapıldı
  • Yerli tıp cihazları geliştirildi ve mülkiyet hakkı Türkiye olarak üretildi. Aselsan Mr cihazı dahil ve hastaneler donatıldı.

  • Teknoloji merkezleri açıldı. Teknoloji geliştirme bölgelerinin bağlı bulunduğu T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temmuz 2021 verilerine göre, Türkiye‘de ilan edilen bölge sayısı 88’e ulaşmıştır. Bu bölgelerden 73 tanesi faaliyetlerini aktif olarak sürdürürken 15’inin alt yapı çalışmaları devam etmektedir.
  • Kutuplarda araştırma merkezi kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Antarktika’nın geleceğinde söz sahibi olmak istediğini söyledi. Antarktika projesinin temelleri 2017’de atılmıştı.

STRATEJİK

  • Yurt dışında askeri üstler açıldı.

1) Irak:

Türkiye, PKK ile mücadele kapsamında Irak’a ihtiyaç duydukça askeri operasyonlar yaparken bu ülkede çeşitli şehirlerde askeri üsleri de bulunuyor. Bunlardan öne çıkanı Başika Üssü. Irak’taki diğer üslerin yeri ve boyutu ise güvenlik sebebiyle açıklanmıyor.

2) Suriye:

Türkiye, Suriye’de 2011 yılında iç savaş başladıktan sonra bu ülkeye birçok operasyon gerçekleştirdi. En son Barış Pınarı Harekâtı’ndan sonra Türkiye Suriye’de sınırlarına yakın geniş bir alanı kontrol ediyor. Son olarak İdlip’te Halep karayolunun güvenliğini sağlayan Türk noktaları görevde.

3) Somali:

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2011 yılındaki ziyaretinden sonra hızla gelişmeye başladı.

Türk askeri Somali’de iki kapsamda vazife alıyor. İlki, başkent Mogadişu’daki Somali Türk Görev Kuvveti Komutanlığı. Eylül 2017’de dönemin Genelkurmay Başkanı (Milli Savunma Bakanı)Hulusi Akar tarafından açılan üs, askeri eğitim merkezi olarak Somali ordusuna subay yetiştiriyor. Komutanlık bugüne kadar onlarca subay ve astsubay mezun etti.

4) Lübnan:

Türk askeri Lübnan’da Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapıyor. Türkiye 10 yılı aşkın süreden beri UNIFIL’e destek veriyor. Bu ülkedeki Türk askeri sayısı 100 civarında.

5) Afganistan:

TSK, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan’a gerçekleşen operasyonlardan sonra BM kararıyla NATO misyonu çerçevesinde bu ülkede görev yapıyor. Türk askeri muharip güç olarak görev yapmıyor. Afgan ordusunun eğitilmesi ve ülkede güvenliğin sağlanmasına yönelik yardımda bulunuyor.

6) Katar:

Türkiye ile Katar’ın siyasi ve ekonomik ilişkileri son yıllarda en parlak günlerini yaşarken, Türkiye Katar’da 2 askeri üssü kurmuş durumda.

7) Mali:

Türk askeri Mali’de BM Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) kapsamında görev yapıyor.

8) Orta Afrika Cumhuriyeti:

TSK Orta Afrika Cumhuriyeti’nde de BM bünyesinde bulunuyor. Türk askeri bu ülkede BM Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu’na destek veriyor. Bu iki Afrika ülkesindeki asker sayısına ilişkin bilgi verilmiyor.

9) Bosna-Hersek:

Türk askeri Bosna-Hersek’teki Uluslararası Barış Gücü bu ülkede barış ve istikrarın sağlanması için bulunuyor. Bosna-Hersek Türk Temsil Heyet Başkanlığı bünyesinde bulunan Türk askerinin vazifesi   “huzur ve güven ortamını devam ettirmek, yerel ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğini geliştirmek, uluslararası sivil mevcudiyeti desteklemek ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetlerine eğitim desteği sağlamak”

10) Kosova:

Kosova’da Uluslararası Barış Gücü, 1999’dan itibaren BM Güvenlik Konseyi’nin kararı doğrultusunda sürdürülmektedir. KFOR Harekâtı adıyla devam eden barışı destekleme harekâtında Türkiye kendisine tahsis edilen kadrolara personel görevlendiriyor.

11) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Kıbrıs Barış Harekatı’ndan bu yana adanın kuzeyindeki Türk tarafında askeri varlığı bulunuyor. Hava ve deniz üssü çalışmaları sürüyor.

12) Azerbaycan:

TSK, Azeri askerlere eğitim vermekte ve iki ülke arasında yakın ilişkiler sözkonusu ancak Azerbaycan’da Türk askeri üssü oldukça tartışmalı bir mesele. 2016’da imzalanan bir protokol ile Bakü’deki Gizil Sherg Garnizonu’nda yer alan bazı binalar ile Sumgayıt şehrindeki Nasosnaya Hava Üssü’nde bulunan bir terminal TSK’nın kullanımına tahsıs edıldı. Karabağ savaşında komutanlık olarak Azerbaycan’a destek verildi.

13) Arnavutluk:

Savunma iş birliği kapsamında 1997’de kurulan üs Adriyatik kıyısındaki Avlonya (Vlore) şehrinde bulunan ve aynı zamanda Arnavutluk Donanması’na da hizmet veren Paşa Limanı’nda, 20 dönüm arazi üzerine kuruludur. Üs, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı (Dz.K.K.lığı) Arnavutluk Ekip Başkanlığı ismiyle faaliyet gösteriyor.

14) Sudan Sevakin Adası

Türkiye-Sudan ilişkileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Aralık 2017’de Sudan’a yaptığı ziyaret sırasında ülkenin kuzeyindeki Sevakin Adası’nı istemesi ve Ömer el Beşir’in de ‘tamam’ demesi ile daha ileri bir boyuta taşındı. Sevakin Adası, 99 yıllığına Türkiye tahsis edildi.

15)Cibuti’de arazi hazır. Hazırlık çalışmaları sürüyor

2022 sonu itibari ile asker sevkiyatı başlayacak.

16) Libya

Libya iç savaşında meşru hükümete destek amacıyla kurulan üs Türkiye’nin en büyük üslerinden biri haline geldi

  • Türk birliği kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yoğun çabaları ile kurulan birlik son olarak 12.11.2021 de Türkiye’nin dönem başkanlığında önemli kararlar aldı. Tüm dünyaya ilan edilen birlik adı ise Türk Devletleri Teşkilatı olarak değiştirildi.
  • Kıbrıs kapalı Maraş açıldı. Kıbrıs barış harekâtı sonrası sorunlu bölge olarak boşaltılan şehir, Erdoğan’ın Avrupa’yı karşısına alarak tek taraflı aldığı karar ile tekrar açıldı. Yenileme faaliyetleri ile oturuma ve turizme açılması için gün sayıyor.
  • Dağlık Karabağ alındı. Ermenistan’ın tahrikleri sonrası başlayan savaşta Azerbaycan’ın Karabağ’ı geri alması ile sonuçlandı. Türkiye’nin teknolojik savaş kabiliyeti bu savaşta belirleyici rol üstlendi.
  • Irak Suriye Libya’ya kalıcı operasyonlar yapıldı. Irak ve Suriye’de terör koridoru oluşmaması için yapılan askeri operasyonlar ile Batının planları bozulmuş oldu. Barış pınarı ve zeytin dalı operasyonları dünyada ses getirdi. Libya’da Amerika ve Rusya’nın oyunları bozuldu. Ayrıca Libya’da Türk ordusu Lazer silahını gerçek savaşta kullanan ilk ülke olarak savaş tarihine girdi.

  • Musul Kerkük Türkiye sınırlarına dahil edildi. Lozan anlaşmasından doğan hakları ile Türkiye Musul ve Kerkük illerine el koydu.
  • Mavi vatan MEB alanı Birleşmiş milletlere onaylandı. Bizi Akdeniz’e hapsetmek isteyenlere cevap olarak ilan ettiğimiz Munasir ekonomik deniz alanlarımız.

Alt yapı -Ulaşım – Yatırım

  • Ceyhan Dünyanın en büyük Polypropylene fabrikası açıldı. İthalat harcamamızı %3,5 düşürecek.
  • Tuz gölünün altına yüksek teknoloji ile ve başka yerlere doğalgaz depolama alanları yapıldı. Türkiye’nin 6 aylık gaz ihtiyacı depolanabilecek Dünyanın en büyük gaz depolama alanı.
  • 1540milyar metre küp doğalgaz bulundu.

  • Türkiye’nin her yerinde sondaj yapılarak petrol ve doğal gaz arandı.
  • Türk akımı, Mavi akım, Tanap, Bakü Ceyhan Tiflis boru hatları yapıldı.
  • Barajlar yapıldı. 2002’de sayısı 195 olan baraj sayısı, 483’e çıkarıldı. Hidro elektrik santral sayısı ise 49’dan 540’a çıkarıldı. Bunların en muazzamı ise Derin dere barajıdır.
Derindere barajı
  • Akkuyu nükleer santrali yapıldı. Türkiye çok yakında nükleer enerji ile buluşacak.
  • Kıbrıs’a su götürüldü. Dünyanın ilk denize asma yöntemi ile boru döşenerek Dragon Çayı’ndan su Kıbrıs’a taşındı
  • Marmara ray ve ile boğaz altı geçiş yapıldı. Boğazın altından tüp geçiş ile metro geçişi yapıldı. Bu teknolojik inşaat bitişine kadar Discovery Chanel de 24 saat canlı yayınlandı.
  • Avrasya tüneli yapıldı. Boğazın altından denizinin altına çift katlı tünel ile geçiş sağlandı
  • Türkiye Hızlı Trene Geçti. Ankara, Konya, İstanbul, İzmir, Sivas gibi iller hızlı tren ile buluştu.
  • Dünyanın en büyük havaalanı İstanbul hava alanı yapıldı. Yıllık 150 milyon yolcu kapasitesi olan havaalanı ödüle doymuyor.

  • Çamlıca Kulesi Yapıldı
  • Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliğiyle İstanbul’un en yüksek yapısı olan kule, zemin altında 4, zemin üzerinde 45 olmak üzere toplam 49 kattan oluşmaktadır. Medya ve Radyo-TV yayıncılık hizmetinin yanı sıra, kablosuz telekomünikasyon operatörlerine de altyapı hizmeti sağlamaktadır.

    • Metrolar yapıldı.
    • 1915 Çanakkale köprüsü yapıldı.
    • Osman gazi köprüsü yapıldı.
    • Yavuz sultan köprüsü yapıldı.
    • Nisipi köprüsü yapıldı.
    • Kuzey Marmara oto yolu yapıldı.
    • Tüneller yapıldı. Toplam 380km tünel yapıldı. Çift tüpte 29 kilometre uzunluğuyla dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun kara yolu tüneli unvanını alacak Yeni Zigana Tüneli. Ovit Tüneli ise Dünyanın ise en uzun çift tüplü kara yolu tünelidir.
    • Bölünmüş yol yapıldı. Türkiye genelinde 35 bin kilometre bölünmüş yol ile trafik kazaları %90 azaltıldı
    • Demir yolları yapıldı. Türkiye’de, 2023’e kadar 5 bin 509 kilometre daha yeni demir yolu hattının tamamlanmasıyla toplam hat uzunluğu 18 bin kilometreye ulaşacak.
    • Dünyanın 3. Ve 4. Deniz dolgu hava alanı yapıldı. 26 olan havalimanı sayısını 55’e yükseldi.
    • Şehir hastaneleri yapıldı.

    32 yeni Stadyum yapıldı.

    • Adliye sarayları yapıldı.
    • Geri dönüşüm tesisleri yapıldı.
    • Sondaj gemileri satın alındı.
    • Tersaneler yapıldı.
    • Limanlar yapıldı.
    • Olimpik yüzme havuzları yapıldı.

    • Gıda yardımı yapıldı.
    • Yakacak yardımı yapıldı.
    • Eğitim yardımı yapıldı.
    • Barınma yardımı yapıldı.
    • Fatura yardımı yapıldı.
    • Engelliler için 992tl maaş ödemesi.
    • Evde bakım için aylık 1798tl ödeme.
    • Dul kadınlara 650tl aylık ödeme.
    • Evde sağlık hizmeti.
    • Dar gelirliye konut yapıldı.
    • 2,5milyon konutun dönüşümü yapıldı.

    https://www.ogm.gov.tr/tr/haberler/turkiye-orman-varligini-artiran-ulkeler-siralamasinda-avrupa-da-1-inci-dunyada-ise-6-sirada

    • Sağlık çalışan sayısı arttırıldı.
    • Hasta başına düşen doktor sayısı arttırıldı.
    • Eğitim ve sağlık bütçesi arttırıldı.
    • Okuma yazma oranı arttırıldı.
    • Okullaşma oranı artırıldı.
    • Öğrenci bursları arttırıldı
    • Öğretmen sayısı arttırıldı
    • Kız çocuklarının okula gitme sayısı arttırıldı
    • Üniversite sayısı arttırıldı.
    • Yüksek öğrenim yurt kapasitesi arttırıldı
    • Yüksek öğrenime beslenme yardımı
    • Spor tesisleri sayısı artırıldı.
    • Lisanslı sporcu sayısı arttırıldı.
    • Spor kulübü sayısı arttırıldı.
    • Yeşil alan miktarı arttırıldı
    • Orman miktarı arttırıldı.
    • Milli park sayısı arttırıldı
    • Su arıtma tesisleri arttırıldı
    • Ülke ekonomisi 3 kart artırıldı.
    • İhracat 8 kat arttırıldı.
    • Merkez bankası rezervleri 6 kat arttırıldı.
    • Asgari ücret 15 kat artırıldı.
    • Açılan iş yeri sayısı arttırıldı.
    • Turist sayısı arttırıldı
    • İçme suyuna ulaşan insan sayısı
    • Tarımsal üretim arttırıldı.
    • Çiftçi, destekleri arttırıldı
    • Halka sosyal destek arttırıldı
    • Şehit ve gazi desteği arttırıldı
    • Engelli memur sayısı arttırıldı
    • Elektrik üretimi 4 kat arttırıldı
    • Doğal gaz kullanımı arttırıldı
    • Yenilenebilir enerjide bir numara. Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı kurulu gücünün 2024 yılında geçen yıla göre yüzde 50 artarak 63 gigavata ulaşacağı öngörülüyor. Bu artışla Türkiye, Avrupa’da en fazla yenilenebilir enerji kapasitesi bulunan 5 ülkeden biri olacak.
    • Savunma sanayi proje sayısı arttırıldı.
    • Savunma projeleri bütçesi, arttırıldı
    • Savunma ve havacılık ihracatı artırıldı.
    • Öğretmen başına düşen öğrenci sayısını azalttı
    • Hava kirliliği azaltıldı
    • Karbon salınımı azaltıldı.
    • Çöp sorunu bitirildi.
    • Trafik kazaları azaltıldı.
    • Enflasyon azaltıldı.
    • Faizler azaltıldı.
    • Kamu borcu azaltıldı.
    • Enerjide dışa bağımlılık bitirildi
    • Savunma sanayinde dışa bağımlılık azaltıldı
    • Ekonomide dışa bağımlılık azaltıldı.
    • Yargılama süreleri azaltıldı.
    • Suç oranı azaltıldı.
    • Üniversite kat sayı zulmü bitirildi
    • Fetö bitirildi.
    • Pkk bitme noktasına geldi.
    • Daeşi temizledi.
    • Tarihi eser kaçakçılığı bitirildi.
    • İmf borcu bitirildi.
    • Enerji kesintileri bitirildi.

    Hizmet

    • 81 ile ücretsiz kanser tarama merkezi yapıldı.
    • Zorunlu eğitim 12 yıl yapıldı.
    • Ders kitapları ücretsiz verildi.
    • Öğrencilere süt dağıtımı yapılıyor.
    • Öğrencilere tablet dağıtıldı.
    • Okullara bilgisayar dağıtıldı.
    • Okullara akıllı tahta dağıtıldı.
    • Robotik ve kodlama atılım yapıldı.
    • Üniversiteler yapıldı.

    Musluk takmak, duvar boyamak gibi saçma sapan şeyleri yazmadım.

    Yorum
    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Şunlar da hoşunuza gidebilir

    Dünya gündemine giren Metaverse nedir?

    Gerçek hayatta başarısız olabilirsiniz ama Metaverse evreninde başarılı olabilirsiniz.

    Türk birliği ve ekonomik bağımsızlık

    Günümüz dünyasında, uluslararası ilişkilerde ve ekonomik sistemde birçok devleti sınırlayan unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurların başında, dünya ekonomisini etkisi altına alan dolar ve euro gibi para birimleri gelmektedir.

    Türk Birliği Geliyor 1.bölüm

    Sizce bu kadar büyük coğrafya neyi ifade ediyor? Son zamanlarda hem doğuda…

    DSÖ’yü kim yönetiyor 2.bölüm

    Merhaba arkadaşlar Yazımın 1. bölümünde Dünya Sağlık Örgütü’nün aslında sağlık örgütü olmadığını,…