Hiç fark ettirmeden birileri 2028 cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanıyor.

Evet, 2028 nasıl bir süreç olacak? Bunu belki çoğumuz öngöremiyoruz ama birileri belki de bu seçime 2023 seçimlerinden daha fazla önem veriyor.

Peki, 2023 seçimlerinde kim Cumhurbaşkanı seçilecek?

20 yıldır Türkiye’yi yöneten Erdoğan bilgi birikimi ve siyasi tecrübesi ile kaybedeceği bir seçime gideceğini düşünmek tabi ki de aptallık olur. Bence 2023 seçimi onun için çok da zor geçmeyecek. Çünkü 2023 için o kadar çok plan ve proje var ki, bunlar seçime bir kala ardı ardına açıklanmaya başladığında Ak Parti küskün seçmeni alternatifsiz olarak oyunu Erdoğan lehine kullanacaktır.

Ekonomik sorunlar ise zaten 2022’nin dördüncü çeyreğinden itibaren Türkiye’nin gündeminden düşürülecek. Pandeminin zayıflaması ile canlanan ekonomi, çıkarılan doğalgazlar, altın madenleri ve açılan ticaret yollarının getirileri ile desteklenecek ve halkın refah düzeyi arttırılacak. Ülke genelinde yaşanan turizm patlaması esnafı güldürecek. Kurulan Türk Devletleri Teşkilatı ile İpek Yolu orta güzergâhında artan ticaret hacmi ise hane halkının direk cebine yansıyacak.

Muhalefetin elinde son koz olan kötü ekonomi de bir işe yaramaz olacak.

Chp genel başkanı 2023 seçimlerinin de kaybedilmesiyle koltuğu terk etmek zorunda kalacak. Her geçen gün katılımın azaldığı ve sürekli bozgun yiyen Pkk terör örgütü kendini lav edince HDP’ nin yasaklı başkanı Selahattin Demirtaş CHP’nin başına geçerek resmi olmayan CHP, HDP ittifakı resmileştirmiş olacak.  İmamoğlu ise küskünler hareketi ile bir süre daha devam ettikten sonra İBB başkanlığı zamanında aldığı arsalarda konut üretimine devam edecek.

İYİ parti genel başkanı CHP, HDP ittifakının gün yüzüne çıkması ile iyice dağılacak. Milletvekillerinin bir kısmı MHP ve AKP ye geçerek partinin bir iddiası kalmayacak. Meral Akşener ise 5 Haziran 2025 de geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybedince, Mansur Yavaş partinin başına geçecek bitik bir partinin bitik bir lideri olarak siyaset hayatına devam edecek.

Görünen o ki Yeni Dünya düzeninde yerini almaya çalışan Türkiye 2028 seçimlerine kadar siyasi olarak büyük bir değişim yaşayacak.

Ülke ise her ne kadar aşırı kutuplaşmış olsa da 2028 yılına kadar olması gerektiği gibi yönetilerek bu yeni düzende yerini alacak. Bundan sonra önemli olan ise bu kutuplaşmayı bitirecek ve herkesin adında hem fikir olacağı, genç, akıllı, dürüst bir liderin bu misyonu ayrışmadan devam ettirmesi.

Selçuk Bayraktar 26 Kasım 2028 yılında yapılacak seçimlerinde Partisiz olarak Cumhurbaşkanı seçilerek 2 dönem üst üste Türkiye’yi yöneterek, ülkenin bağımsızlık için başlatılan mücadelenin finalini yapacaktır.

Bunları bir yere not edin.

Bu yazdıklarım tamamen hayal ürünüdür. Gerçekle bir alakası yoktur.

Yorum
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

DSÖ’yü kim yönetiyor 2.bölüm

Merhaba arkadaşlar Yazımın 1. bölümünde Dünya Sağlık Örgütü’nün aslında sağlık örgütü olmadığını,…

Geri Sayım Başladı, 2023’e Hazırlanın!!

2023 den sonra dünyayı yeni bir başlangıç bekliyor. Pandemi ile 20. Yüzyıl…

Ekrem İmamoğlu Chatham Hause’da

CHATHAM HOUSE 1920 yılında, ismini bulunduğu sokaktan alan, geçmişi Yuvarlak Masa ya da…

Küreselcilerin Kurduğu Hıfzısıhha Enstitüsü, yeniden açılıyor.

Dünyanın en büyük aşı ARGE ve üretim merkezi olacak olan Hıfzısıhha Türkiye aşı ve biyoteknolojik ürün araştırma ve üretim merkezinin ihalesi 10 gün içinde yapılacak. Hıfzıssıhha tesisleri Ankara Esenboğa Havalimanı yolunda kurulacak.