2020 yılı boyunca Dünya Ne Konuştu; herkesin tahmin edebileceği gibi en çok koronavirüs araması yaparak geçirdi. Aramalar da İtalya’nın Google aramalarında üstte olduğu görülmekte. Özellikle ülke ülke koronavirüs durumlarını arayan kullanıcılar aynı zamanda worldometers web sitesi üzerinden günlük dünya vaka sayılarını takip ettiler.


Amerika’ da Seçim Heyecanı

2020 yılında Amerika seçimleri de büyük yankı uyandırmıştı. Koronavirüs sonrası en çok arama yapılan anahtar kelime seçim sonuçları oldu. Eyalet eyalet arama sonuçlarının arandığı listede başı Michigan eyaleti çekti.

Dünya bir sonraki arama sıklığını helikopter kazansında hayatını kaybeden Kobe Bryant oldu. Kaza anı, kaza videosu, otopsi raporu gibi birçok anahtar kelime ile milyonlarca aranma hacmine sahip oldu.

Koronavirüs ile hayatımıza giren evden çalışma ve online toplantılar yeni arayışlarıda beraberinde getirdi. Milyonlarca insan Google armalarında Zoom kurulumu, Google Meet ve diğer bağlantı programlarını aradı ve araştırdı. Özellikle Zoom kullanmayı öğrenme mücadelesi veren insanlar Zoom ekran paylaşımı, zoom beyaz tahta açma gibi anahtar kelime gruplarını aradığı görüldü.

Google üzerinde en çok aranan anahtar kelimelerinden biri IPL oldu. IPL – Hindistan Premier Ligi (Indian Premier League) özellikle Nepal, Hindistan ve Katar gibi ülkelerde ilgi görmekte. Arama hacmi yüksek olan IPL sekiz Hint şehrinden sekiz takımın katıldığı profesyonel bir Twenty20 kriket ligidir.

2021 Yılında özellikle Dünya da gerçekleşen doğal afetler, iklim değişikliği ve pandora belgeleri gündem olmuştu. 2021 yılı boyuna Dünya neler konuştu için ayrıca bir yazı paylaşıyor olacağız.

Peki Türkiye 2020 yılında ne konuştu ?

Özellikle koronavirüs ciddi bir gündem oluştursa da EBA (Eğitim Bilişim Ağı) Türkiye çapında en çok aranan kelime oldu. Arama hacmi Mart 2020 ve Eylül 2020 tarihlerinde en yüksek ivmeyi gösterdi.

En çok arama yapılan ikinci kelimeler gurubu ise ‘Dolar Kaç TL’ olarak geçti. Ülke geneli aramalarda Koronavirüs araması Dolar’ ın güncel halini öğrenmekten daha az arandığı görüldü.

Kovid ile kullanıma gire HES kodu 2020 yılında ‘HES Kodu Nasıl Alınır? ‘ sorusu ile en çok sorulan soru oldu. Akabinde Dünya’ nın bir çok yerinde olduğu gibiz Zoom programının kullanımına dair onlarca arama yapıldı.

Son olarak 2020 yılı itibari ile merak ettiklerimiz listesine giren ve en çok aranma ve takip etme noktasında Fahrettin Koca listede birinci sırada yer aldı.

Yorum
Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Covid-19 Savaşını kim kazanacak?

2019 yılının son günlerinde Çin’in Hubei Eyaleti’ne bağlı Wuhan şehrinde hastaneye başvuran…

Kasım Süleymani neden öldürüldü?

Kasım Süleymani 11 Mart 1957’de İran’ın güneydoğu eyaleti Kirman’ın Afganistan sınırına yakın…

Aselsan Katar’a satıldı(!)

Kuklaya değil kuklacıya bakmak gerekir. Geçenlerde Devletin tepesi Katar’a ziyaret gerçekleştirdi. Bu…

Türk Birliği Geliyor 2.bölüm

Batı neden güçlü? Bu soruyu kendinize kim bilir kaç defa sordunuz?  …