Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas, eski Ermeni takvimine göre 18 Ocak’ta kutlanan Noel Yortusuna katıldı. Massis Post haber sitesinin bildirdiğine göre  Bethlehem’deki kilisede yapılan törenden sonra konuşan Abbas, Ermenilerin ve diğer Hıristiyanların “bu toprakların tuzu” olduklarını ve bu toprağı asla terk etmeyeceklerini dile getirdi.

Abbas, Ermenilerin başta olduğu üzere Hıristiyanlardan kurtulmak isteyenlere yerlerinde sakin durumaya tavsiye etti.  Abbas “Ermeniler Kudüs’te, Ramalla’da ve Bethlehem’de hep var olmuşlar. Buradan onların gitmelerini isteyenler, kendi gitsinler” şeklinde konuştu.

Abbas, Filistin halkının içinde bulunduğu vahim durumu Soykırım yıllarında Ermenilerin durumuna benzetti.  Filistin Cumhurbaşkanı Ermeni mevkidaşı Serj Sarkisyan’ı Filisein’e davet ettiğni bildirerek, Sarkisyan’ın davetini kabul edeceğini ümit ettiğini söyledi.

Please follow and like us:
Pin Share
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Fırtına Öncesi Sessizlik

Son dönemde dünyanın dört bir yanında yaşanan olaylar, Türkiye için ciddi tehditlerin…
Kıyamet Savaşı "Biz ışık getireniz."

Kıyamet Savaşı “Biz ışık getireniz.”

Netanyahu: “Biz Işık getireniz.” Işık getiren nedir biliyor musunuz? “Işık getiren” ifadesi,…
Yeni Dünya düzeni

Küresel Güç, Doların Çöküşü ve Yeni Dünya Düzeni

Bugün dünyanın önünde dev bir kırılma noktası var. Yalnızca ekonomik bir değişimden…

Turan Yükleniyor.

Dün, yeni bakanların atanmasıyla birlikte Türk devletlerinin başkanlarının Türkiye’ye Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın törenine katılması, büyük bir gövde gösterisiyle dünyaya sunuldu. Bugüne kadar benzer bir tören gerçekleşmemişti ve böyle bir katılım da görülmemişti. Artık herkes gözlerini Türkiye’ye ve Türk dünyasına çevirmiş durumda.