tua Türkiye Uzay Ajansı

2018 yılında ülkemizin uzay çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA), faaliyetleri arasında olan önümüzdeki dönemlerde uzaya çıkmak, Ay’dan örnek toplamak ve bir uzay üssü kurmak gibi görevleri olan kurumun, en büyük eksiği olan nitelikli iş gücünü yaratmak için sık sık gençler ile bir araya geliyor.

Azerbaycan’da üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzay yarışında diğer ülkeleri yakalamanın öneminden bahsederek, bu uğurda para harcamanın gerekli olduğunu söyledi.

Gelişmiş bütün ülkelerin uzaya yatırım yaptığına vurgu yaparak, uzayda güçlü olmayanların, dünyada da güçlü olamayacağının söyledi. Dikkat çeken açıklama ise “Uzay lüks değil ihtiyaçtır.” cümlesi oldu.

Çalışmalardan da söz eden TUA Başkanı, Ay’a gidecek milli aracın ilk tasarımının belli olduğunu söyleyerek, söz konusu aracın, en kısa süre içerisinde tamamlanacak ve SpaceX, Blue Origin gibi şirketler aracılığı ile en geç 2024 yılına kadar Ay‘a gönderileceğini belirtti.

Please follow and like us:
Pin Share
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Dijital TL Yükleniyor

Belki bilmiyorsunuz ama Dijital Türk Lirası üzerindeki çalışmalar 2022 yılından bu yana…

Türkiye, Silah Teknolojisinde Dünyanın İlk Sıralarına Yükseliyor

Türkiye, son zamanlarda dünya gündeminde sıkça yer alıyor. Hem Tesla’nın Türkiye’de yatırım…

HAARP: Kahramanmaraş depremleriyle yeniden gündeme gelen komplo teorileri

Depremin yapay olduğunu iddia edenler ne söylüyor? Amerika’daki San Andreas fay hattı, Türkiye’deki Kuzey Anadolu fay hattıyla benzer yapıda olduğundan, Amerikalılar bu fay hattında bir deprem oluşturmadan önce, küçük depremlerle gerilimi yok edip edemeyeceklerini test etmek için Kuzey Anadolu fay hattında bir simülasyon gerçekleştirdiler. Ancak deney beklenenden çok daha fazla enerji açığa çıkardı ve sonuç olarak yıkıcı ve şiddetli bir deprem meydana geldi.

Türkiye’nin ilk ticari uydusu… Plan-S, SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan SpaceX…