tua Türkiye Uzay Ajansı

2018 yılında ülkemizin uzay çalışmalarını yürütmek amacıyla kurulan Türkiye Uzay Ajansı (TUA), faaliyetleri arasında olan önümüzdeki dönemlerde uzaya çıkmak, Ay’dan örnek toplamak ve bir uzay üssü kurmak gibi görevleri olan kurumun, en büyük eksiği olan nitelikli iş gücünü yaratmak için sık sık gençler ile bir araya geliyor.

Azerbaycan’da üniversite öğrencileriyle bir araya gelen Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzay yarışında diğer ülkeleri yakalamanın öneminden bahsederek, bu uğurda para harcamanın gerekli olduğunu söyledi.

Gelişmiş bütün ülkelerin uzaya yatırım yaptığına vurgu yaparak, uzayda güçlü olmayanların, dünyada da güçlü olamayacağının söyledi. Dikkat çeken açıklama ise “Uzay lüks değil ihtiyaçtır.” cümlesi oldu.

Çalışmalardan da söz eden TUA Başkanı, Ay’a gidecek milli aracın ilk tasarımının belli olduğunu söyleyerek, söz konusu aracın, en kısa süre içerisinde tamamlanacak ve SpaceX, Blue Origin gibi şirketler aracılığı ile en geç 2024 yılına kadar Ay‘a gönderileceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Beynimiz Dolar Mı?

Sağlıklı bir beynin daha fazla bir şey öğrenemeyecek kadar dolu olması mümkün değildir.

Milli İşlemci ÇAKIL

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli ve milli Çakıl Milli İşlemci Projesi’ni tanıttı.

Türkiye ‘nin ilk yerli Kovid-19 Aşısı TURKOVAC ‘ın seri üretimine başlandı

Türkiye’nin ilk yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC, bugün gerçekleşen tören ile seri üretime…

Türkiye’nin ilk ticari uydusu… Plan-S, SpaceX tarafından uzaya fırlatıldı

Türkiye’nin ilk ticari uydusu Plan-S, Florida’daki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri İstasyonundan SpaceX…