-Çalışmalar, yaygın ev dezenfektanlarının ve sabunlarının çocuklarda bağırsak bakterilerini değiştirebileceğini ve bu da kilo alımına ve obeziteye neden olabileceğini göstermektedir.
-Cilt vücudun en büyük organıdır ve ortalama 7 metrekaredir. Ciltle temas eden maddelerin %60’ından fazlası kan dolaşımına emilir, bu da ticari sabundaki kimyasalları kolayca emebileceği anlamına gelir.
-Ticari sabunlar genellikle SLS (sodyum lauril sülfat) ve SLES (sodyum lauret sülfat) gibi sülfatlar içerir. Sülfatlar hassas cildi veya egzamayı tahriş edebilir ve doğal yağlar,cildi soyabilir.
-Küresel organik sabun pazarının 2022 yılı sonunda 206 milyon doların üzerine çıkması bekleniyor.
-“Sabun” kelimesi, dökmek, damlatmak, damlatmak anlamındaki Proto-Avrupa kökü seib’den gelmektedir.
-Araştırmacılar, dünya çapında insanların % 40’ının kendilerinin hassas bir cilde sahip olduğunu düşündüklerini göstermektedir.
-Sabun benzeri materyallerin en erken kaydedilen delilleri Babil’de MÖ 2800 yılına dayanmaktadır. Tarif su, alkali ve cassai yağından oluşur.
-Doğal gliserinli (nemlendirici) bozulmamış saf sabun sadece üç bileşenden oluşur: kireç, su ve yağ.
-Roma efsanesine göre, sabun, eski bir hayvan kurban yeri olan Sape Dağı’nın adını almıştır.
-Yalnızca “sertifikalı organik” veya “% 100 organik” olarak etiketlenmiş sabunlar doğrulanabilir şekilde organik içerikler içerir. “Doğal içeriklerle yapılmış” veya “organik içeriklerle yapılmış” denilen sabunlar mutlaka organik olmayabilir.
-İlk sabun yaklaşık beş bin yıl önce Babil İmparatorluğu’nda üretilmiştir.
-İlk sıvı sabun modeli, Amerika’da William Sheppard tarafından 1865’te kullanılmıştır.
-1930’lu yıllarda sabun üreticileri genellikle radyolara sponsor oldular. Sonunda, zamanla insanlar pembe diziler gibi şovlar yapmaya başladılar. Bu terim böyle ortaya çıktı.(soap apera terimi)
Yorum
Hitler yahudileri sabun yapmış ama sıvı sabun değil, katı sabun