Hamas’ın kurucularından Şeyh Hasan Yusuf’un oğlu ve 10 yıl boyunca İsrail ajanlığı yaptıktan sonra ABD’ye sığınan Musab Hasan Yusuf, İsrail’in Gazze’yi Hamas’tan kurtararak Filistin halkına en büyük iyiliği yapacağını savundu.

İsrail’in Hamas’ın baskınını bahane ederek Gazze’ye yönelik başlattığı sivil katliamda 13 gün geride kaldı.

Hastanelerden okullara, sivillerin sığındığı her yeri acımasızca bombalayan İsrail ordusu, abluka altına aldığı Gazze’ye karadan girmeyi planlıyor.

5 bine yakın sivil kaybın yaşandığı Gazze’de, yönetimdeki Hamas’ın ne yapacağı merak edilirken, Hamas’ın kurucularından Şeyh Hasan Yusuf’un oğlu olan ve 10 yıl İsrail lehine ajanlık yapan Musab Hasan Yusuf, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“İSRAİL, HAMAS TÜNELLERİNİ GAZA BOĞMALI”

Fox News’e Musab Hasan Yusuf “Gazze’yi Hamas’tan kurtarmamız gerekiyor. İsrail, Gazze’yi Hamas’tan kurtararak Filistin halkına en büyük iyiliği yapıyor. İsrail, Hamas tünellerini gaza boğmalı.” sözlerini sarf etti.

MUSAB HASAN YUSUF KİMDİR?

10 yıl boyunca Hamas’ın içinde İsrail istihbaratı için çalışan Yusuf, babası Şeyh Hasan Yusuf da dahil bir çok Filistinlinin İsrail tarafından yakalanmasına ve hapsedilmesine yardım etti.

1999’da Hristiyan oldu ve 2007’de ABD’ye kaçtı.

ABD’deki siyasi sığınma talebi, 2010 yılında rutin bir özgeçmiş kontrolünün ardından kabul edildi.

Please follow and like us:
Pin Share
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Açık Toplum Vakfı: Ne zaman kuruldu, Türkiye’de hangi çalışmalara imza attı?

Açık Toplum Vakfı, Türkiye’de faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Vakıftan yapılan açıklamada, Mütevelli…

F-35 ve ASELSAN Gerçeği: Yazılım Kumpası, Sinyal Savaşları ve Türkiye’nin Siber Uyanışı

Türkiye’nin savaş uçağı envanteri yıllar içinde büyük değişim geçirdi. Ancak bu değişim…

Türkiye’de Artan Irkçılık

Türkiye, son yıllarda beklenmedik bir değişim sürecine girdi. Mülteci sorunu, sosyal medya üzerinden yayılan ırkçı propagandayla birleşerek ülkede ciddi bir toplumsal soruna dönüştü. Bu sorunlar Türkiye’nin geleceği için tehlikeli bir yolda ilerliyor.
Almaya

Almanya bizi neden kıskanıyor?

Son dönemde Almanya’dan gelen ekonomik sinyaller pek olumlu değil. Bir zamanlar dünya…