Laboratuarda yetiştirilen anne sütü geliştiren, kadın temelli biyoteknoloji şirketi Biomilq, en son Series A finansmanında Bill Gates’in Breakthrough Energy Ventures’tan destek aldı. Breakthrough ve Danimarkalı yatırımcılar Novo Holdings tarafından ortaklaşa yürütülen , Biomilq’in hücre kültürlü yapay anne sütünü piyasaya sürme planını hızlandırmasına ve önümüzdeki dört yıl içinde milyarlarca dolarlık bebek sütü maması endüstrisini bozmasına yardımcı olacak.

Biomilq , 20 Ekim Çarşamba günü, Series A finansman turunu 21 milyon dolar ile kapattığını duyurdu. Kuzey Carolina merkezli biyoteknoloji, mevcut yatırımcı Breakthrough Energy Ventures, Bill Gates tarafından kurulan sürdürülebilir VC firması ve Danimarkalı yaşam bilimleri yatırımcısı Novo Holdings’ten fon aldı. 

Diğer katılımcı yatırımcılar arasında Blue Horizon, Spero Ventures, Digitalis Ventures, Alexandria ve Gaingels yer aldı. Avrupa’nın tamamı kadınlardan oluşan ilk fonu olan Green Generation Fund, Biomilq’in fazla abonesi olan Series A’yı da destekledi. 

Hücre kültürlü yapay anne sütünün pazara sunulması

Biomilq, turdan elde edilen gelirin amiral gemisi ürünü olan hücre kültürlü insan anne sütünü pazara sunma planlarını hızlandıracağını söylüyor. Bu yılın başlarında şirket, yapay anne sütünü vücudun dışında başarıyla ürettiğini  duyurdu .

Biyoteknoloji, bebekler için alternatif bir besleme seçeneği yaratmak için hücresel tarıma dayalı tescilli teknolojiyi kullanır; bu sadece geleneksel anne sütüne güvenme ihtiyacını ortadan kaldırarak daha sürdürülebilir olmakla kalmaz, aynı zamanda gerçek anne sütünde en uygun beslenmeyi sağlar. . 

Biomilq, insan sütü içinde sadece “bir avuç bileşen” üretmek yerine, “inanılmaz evrimsel kökeninin bütünlüğünü koruyan tam bir süt ürünü” yaratmaya odaklanmıştır. Bu, bebeklerde sağlıklı gelişimi desteklemede rol oynadığı bilinen anti-inflamatuar çoklu doymamış yağ asitlerini (PUFA’lar) içerir.

Biomilq’in mama ile aynı uygun formatta annelerin kullanımına sunulmasını öngördüğü ürün, anne ve bebeklerin, özellikle koruyucu aile gibi istisnai durumlarda veya bakıma muhtaç anneler için daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir alternatife erişebilecekleri anlamına geliyor. emziremez. Biomilq, kendi çocuklarını emzirmek için mücadele ettikten sonra bebek beslenmesi için bir hücre-ag çözümünü tasarlayan bir hücre biyoloğu olan CSO Dr. Leila Strickland ve CEO Michelle Egger tarafından ortaklaşa kuruldu. 

Şu anda 20 kişilik bir ekibe sahip olan, taze sermaye ile donanmış şirket, hücre kültürlü insan anne sütünün “önümüzdeki dört yıl içinde” “tam olarak ticarileştirilmesini” sağlayabileceğine inanıyor.

Sermayenin ötesindeki değer için heyecanlıyız’

Aşırı talep edilen finansman hakkında yorum yapan Egger, ekibin “heyecanlı” olduğunu ancak “yeni yatırımcılarımızdan eklenen sermayenin ötesindeki değer konusunda daha heyecanlı” olduğunun altını çizdi. 

Kurucu ortak ve CEO, Avrupa’nın ilk tamamı kadınlardan oluşan ilk fon olan Green Generation’ın katılımının altını çizerek, “Her ortak teknik uzmanlık, insan ve gezegen sağlığına yönelik tutku ve kadınların kurduğu girişimlere olan inancı getiriyor” diye devam etti. “[Bu], kadın temelli turların [girişim sermayesi] dünyasının ağır vurucularıyla rekabet edebileceğini gösteriyor.”

“Michelle ve ben BIOMILQ’yu net inançlar üzerine kurduk” diye ekledi Dr. Strickland, Biomilq’in yatırım ortaklarını ortak temel değerlere ve çeşitliliğe ve olumlu etkiye bağlılığa dayalı olarak seçtiğini belirtti. “Ortaklarımız arasında bir misyon ortaklığı bulmak için düşünceli bir planlama ve ilişki kurma gerekliydi.”

Girişimin ortaya koyduğu kriterlerden biri, yatırımcı portföylerinin en az %10’unun kadın veya çeşitli kuruculara sahip olmasıydı. 

Biomilq dışında, yalnızca birkaç yeni girişim, hücre kültürü sütü üretmeye ve sürdürülemez süt endüstrisinin 100 milyar doların üzerindeki bebek maması pazarındaki hakimiyetini bozmaya odaklanıyor. Bunlardan biri, bebekler için hem laboratuvarda yetiştirilen inek sütü hem de insan sütü üreten ve ilk hücre bazlı ticari ürünü olarak  insan laktoferrinini piyasaya sürmeyi planlayan Singapur merkezli TurtleTree Labs.

Kanadalı girişim Better Milk, yalnızca doğrudan meme hücrelerinden inek sütü üretmeye odaklanırken, gıda devi Nestlé, kısa süre önce meme bezi gelişimi ve emzirme biyolojisi uzmanı için bir iş  ilanı yayınlayarak sektöre olan ilgisini belirtti.

Öte yandan Yapay anne sütü’ çalışmalarına destek veren Bill Gates’in fonladığı The Guardian, ‘doğal emzirme karşıtı’ makaleler yayınlattı.

Yapay anne sütü’ çalışmalarına desteği ile bilinen Gates Vakfı, İngiliz The Guardian gazetesine, “Küresel sağlık ve kalkınma konuları hakkında düzenli raporlar üretmesi için” 3,5 milyon dolar fon sağladı. The Guardian ise hemen ardından “doğal emzirmenin, annelerin zihinsel sağlığı açısından kötü olduğunu” öne süren eleştirel bir makale yayınladı. Kaynak

Yorum
  1. su sıralar araştırma yapıyordum bu makale ile karşılaşmam iyi oldu paylaşımdan ötürü teşekkür ederim

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Suudi Arabistan’da Transfer Çılgınlığı Sürüyor!

Suudi Arabistan’ın Futbol Transferleri ve Stratejisi Ben, futbolla arası pek olmayan biri…

Berlin Brandenburg havaalanındaki yolsuzluk ‘ihbarcı zehirlendi’

Alman savcılar, Berlin’in sorunlu yeni havaalanında çalışan bir mühendisin zehirlendiğine dair haberler…

Türk devletleri kendi IMF’sini kurdu

Türk devletlerinin ekonomik olarak bütünleşmesini sağlayacak “Türk Yatırım Fonu (TYF)” resmen kuruldu.…

GÖKBEY İlk Kez Yerli Motorla Uçtu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında imzalanan…